Νωρίς το πρωί της 29ης Ιουνίου 2016 ομάδα Ενοριτών της Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάνυας, με επικεφαλής τον Εφημέριόν τους π. Κωνσταντίνο Shevchenko, μετέβησαν στην Αττάλεια για τον εορτασμόν του -συνεορταζομένου με τον Απ. Πέτρον- Αποστόλου Παύλου, στον ομώνυμον εκεί Ναόν του. (Ως γνωστόν ο Απ. Παύλος κατά την πρώτην Αποστολικήν Περιοδείαν του διήλθε από την Αττάλεια). Της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης με συλλειτουργούς τους δύο Εφημερίους Ατταλείας και Αλάνυας Αρχιμ. π. Μιχαήλ και Οικονόμο π. Κωνσταντίνο.



Η ημέρα αυτή είχε και μία ιδιαίτερη σημασία για τον ιερουργούντα Μητροπολίτη Πισιδίας

Σωτήριο. Πριν 60 ακριβώς χρόνια, την 29η Ιουνίου 1956 είχε λάβει τον πρώτον βαθμόν της Ιερωσύνης, τον του Διακόνου. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας οι Ιερείς και οι πιστοί εξέφρασαν με συγκινητικούς τρόπους τα συγχαρητήριά τους και τις ευχές τους στον Ποιμενάρχη τους.



Το μεσημέρι ο π. Μιχαήλ παρέθεσε εορταστικόγεύμα στους Ενορίτες.

Ακολούθησε επίσκεψη των εξ Αλάνυας επισκεπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό

Μουσείο της Αττάλειας, όπου εκτός του πλούτου των των αρχαιολογικών εκθεμάτων, διαφόρων εποχών, φυλάσσονται ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου, ιερές βυζαντινές εικόνες, βημόθυρα παλαιών Ορθοδόξων Ναών, που υπήρχαν στην περιοχή και άλλα.

Οι φωτογραφίες είναι της Yekaterina Şimşek, Antalya.

Ακολουθεί η Ομιλία του Μητροπολίτου, κατά την Θ. Λειτουργία.

Κήρυγμα στήν εορτή του Αποστόλου Παύλου















Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia