Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αλάνιας, για πρώτη φορά εφέτος, αξιώθηκαν να συμμετάσχουν σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

(Τα τρία προηγούμενα χρόνια, ελλείψει ιδιοκτήτου ναού, οι τοπικές αρχές παραχωρούσαν χώρο μόνον για πρωϊνή Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα).

Εφέτος, στον νεόκτιστο Ι.Ναό της Παναγίας Πισιδιώτισσας, (με μόνιμο πλέον Ιερέα τον π. Κωνσταντίνο Shevchenko, βοηθούμενον στο Αναλόγιον από την μουσικόν Πρεσβυτέρα του Άννα και Χορόν Ιεροψαλτών, οι πιστοί με ευλάβεια και χαρά προσήλθαν στις κατανυκτικές Ιερές Ακολουθίες, που τελέστηκαν, πρωί και απόγευμα, κατά την εκκλησιαστική τάξη, καθ´ όλες τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.



Την Κυριακή των Βαΐων ο Ιερός Ναός στολίστηκε με κλάδους φοινίκων, (που έχει άφθονους η περιοχή) για την υποδοχή του Νυμφίου της Εκκλησίας.



Την Μεγάλη Πέμπτη έγινε η έξοδος του Εσταυρωμένου, τον οποίον ο π. Κωνσταντίνος είχε αγιογραφήσει (Αγιογράφος ο ίδιος).



Την Μεγάλη Παρασκευή έγινε η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου, τον οποίο τα ευλαβικά χέρια των κυριών είχαν, με πολλή επιμέλεια, στολίσει.

Την δε αγία Νύχτα της Αναστάσεως προέστη της Τελετής της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη, ο οποίος στο τέλος ευλόγησε τα κόκκινα αυγά και τα παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια.

Ο Σεβ. Τελμησσού, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, προέστη του Εσπερινού της Αγάπης στον Ι.Ν. Αγ. Παύλου & Αγίου Αλυπίου Ατταλείας, όπου -για έκτη χρονιά -τελέστηκαν κανονικά όλες οι Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας με συμμετοχή πλήθους πιστών.

Φωτογραφίες

Μεγάλη Εβδομάδα



Μεγάλη Πέμπτη



Μεγάλη Παρασκευή



Ανάσταση



Αntalya

Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia