Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Καθεδρικόν Ι.Ναόν Αγ. Αθανασίου Κύμης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ ετίμησε με τα Οφφίκια του Πρωτοπρεσβυτέρου και του Πνευματικού-Εξομολόγου τον π. Άγγελο Βακαλόπουλο.

Ο π. Άγγελος, είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Minnesota U.S.A., Προϊστάμενος Τμήματος του Υπουργείου Γεωργίας και από ένθεο ζήλο να διακονήσει την Εκκλησία προσήλθε στην Ιερωσύνη.



Εκτός από την ιερατική του διακονία στην Ι.Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου στην οποίαν ως Ιερέας οργανικώς ανήκει, εξυπηρετεί εθελοντικά και τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες της Ι. Μητροπόλεως Πισιδίας και των Εξαρχιών αυτής Ατταλείας και Αλάγιας. Οσάκις οι υπηρεσιακές του υποχρεώσεις το επιτρέπουν, χρησιμοποιεί ημέρες από την ετήσια άδεια απουσίας εκ της υπηρεσίας του και μεταβαίνει πρόθυμα, με δικές του δαπάνες, μετά της Πρεσβυτέρας του Μαρίας, Εκπαιδευτικού, και ιερουργεί στους Ι.Ναούς της Ν.Α. Μικρασιατικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εις αναγνώρισιν της εθελοντικής, αφοσιωμένης και ανιδιοτελούς αυτής διακονίας του στην Εκκλησία, μετά από σχετική εισήγηση του Μητροπολίτου Πισιδίας, ο Σεβ. Καρυςτίας κ. Σεραφείμ, στην Ι. Μητρόπολη του οποίου ανήκει ο π. Άγγελος, του απένειμε το Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, και συγχρόνως με ειδική Ευχή τον κατέστησε Πνευματικόν, για να τελεί και το Ιερόν Μυστήριον της Μετανοίας- Εξομολογήσεως.

Εκφράζοντες τα θερμά συγχαρητήρια όλων στον Πρωτοπρεσβύτερον π. Άγγελον, ευχόμαστε επί έτη μακρά, με καλή υγεία να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες ιερατικές υπηρεσίες του στους "εγγύς και μακράν" αδελφούς μας.

Πρόγραμμα

Τηλέφωνο για μεταφορά στην Εκκλησία +90(507)988-9565

Multimedia